Omroepersgilde

d'n Ouwe Omroeper

AGENDA


CONTACT

d’n Ouwe Omroeper
De Rits 3
8356 HD BLOKZIJL
Tel: 0527-291858
Mob: 06-53616259
e-mail:

 

gildebroeders - Henk vd nieuwenhuizen

Hein de Roeper - Dorpsomroeper van Oisterwijk

Het begon allemaal in 2000 toen Henk van den Nieuwenhuizen chauffeur zou zijn naar een concours in Ede met de toenmalige Omroeper Henk Kluijtmans. Toen deze op het laatste moment net voor het concours niet kon, vroeg hij of Henk het zou kunnen doen voor een keer...

Henk van den Nieuwenhuizen
Na even twijfelen heeft hij het toch geprobeerd. Met een gehuurd kostuum vertrok Henk naar Ede in zijn nieuwe rol van Hein de Roeper.
Daar aangekomen was het wel even schrikken: het ging niet om een nationaal maar een internationaal concours!
Daar stond nieuweling Hein tussen de omroepers uit Nederland Engeland en België. Maar Hein de Roeper stond bekend om zijn niet zachte stemgeluid en na wat geruststellende woorden van andere omroepers kwam zijn eerste optreden goed uit de verf.
Dat Henk klepperman is geworden blijkt achteraf nog helemaal niet zo vreemd want na historisch onderzoek is gebleken dat zijn overgrootvader ooit omroeper van Loon op Zand is geweest, dus het omroepen zit echt in de genen.

Na afloop van het concours kwam vanuit het bestuur de vraag of Henk zich niet wilde aansluiten bij het gilde om de nieuwe omroeper van de gemeente Oisterwijk te worden. En sindsdien gaat Hein de Roeper van hier naar daar om zijn dorp Oisterwijk te promoten.

Buiten de concoursen is Hein de Roeper samen met zijn vrouw Els ook vaak te vinden bij bruiloften en andere speciale gelegenheden.

Komt het bruidspaar uit het stadhuis dan horen zij het harde geklepper van de hamer op de plank en zien zij Els en Hein staan in hun prachtige boerenkostuum.

Hein roept dan een op het bruidspaar geïnspireerde roep om.
Als die gedaan is overhandigt hij aan het bruidspaar een aantal witte duiven die zij dan mogen oplaten voor veel geluk….

Dit zorgt meteen ook voor een prachtig fotomoment.
Henk van den Nieuwenhuizen en zijn vrouw Els

Wilt u ook eens iemand verrassen met een bezoek van Hein en zijn witte duiven neem dan contact met hen op via mail:
of telefonisch: 013 - 521 5631 of 06 - 1397 6606.

En zo leest u dus dat omroepen ‘Hein de Roeper’ op het hart geschreven is!
Maar ja wat wil je ook als dat is voor “de parel van Brabant Oisterwijk”.

Oisterwijk met de omliggende kernen Moergestel en Heukelom is in heel Nederland bekend (mede door de klepperman natuurlijk) om zijn prachtige bossen en vennen. Het mooie centrum biedt een gevarieerd winkelaanbod en gezellige terrassen voor een lekker bakske koffie. Wilt u meer weten over Oisterwijk dan verwijzen wij u graag door naar www.vvvoisterwijk.nl.